Beri Peluang Kak Long Berkhidmat Demi Kubang Kerian Baharu

KUBANG KERIAN 18 Nov – Calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Kubang Kerian, Datuk Nurul Amal Mohd Fauzi, berazam untuk membina Kubang Kerian baharu demi kesejahteraan dan kemakmuran kawasan tersebut.

Beliau yang lebih mesra nama Kak Long akan berdepan dengan penyandang kerusi P024 iaitu Timbalan Presiden Pas, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Namun Kak Long menganggap faktor itu tidak langsung melemahkannya untuk memenangi hati pengundi di kawasan kubu Pas.

“Sudah tiba masanya, Kubang Kerian menikmati perubahan dan saya akan memastikan BN menang di kawasan ini.

“Tumpuan utama saya adalah untuk berbakti kepada rakyat Kubang Kerian dan membangunkan Kubang Kerian baharu.

“Saya berharap pengundi membuat pilihan yang tepat pada 19 November nanti semoga perubahan kepada Parlimen Kubang Kerian menjadi realiti dan kebajikan dan nasib anak-anak muda khususnya menjadi antara keutamaan,” katanya.

Dalam pada itu, Kak Long turut bertekad menyediakan pelbagai kemudahan riadah kepada golongan muda dan belia di Kubang Kerian.

Beliau akan memastikan cadangan itu dapat dilaksanakan dan komitmen Kak Long dapat dilihat pada proses berkempen yang berlangsung dan berharap sokongan penuh daripada pengundi di Kubang Kerian.

“Sepanjang tempoh berkempen, saya dengar suara dan rintihan anak muda yang ingin melihat perubahan yang lebih baik di parlimen Kubang Kerian,” katanya.

Justeru, Kak Long merayu golongan pengundi muda yang diangarkan seramai 67 ribu dari jumlah pengundi seramai 113,000 lebih di parlimen Kubang Kerian membuat perubahan dan mencalonkan Kak Long sebagai wakil rakyat parlimen pada hari mengundi nanti.

Kerusi Parlimen Kubang Kerian (P024) dimenangi oleh Tuan Ibrahim dari Pas dengan jumlah undi 35,620 dan menewaskan calon BN, Dato’ Sri Muhammad Abdul Ghani dengan majoriti 19,369.- UMNO Online

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.