Rembia: Elemen Perumahan, Ekonomi Antara Teras Untuk Rakyat

REMBIA 15 Nov- Bertanding semula sebagai calon Barisan Nasional (BN) di Dewan Undangan Negeri (DUN) Rembia, Datuk Muhammad Jailani Khamis menawarkan enam manifesto pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

Beliau berkata, elemen perumahan dan ekonomi menjadi antara teras yang akan diangkat mengambil kira pelbagai penambahbaikan yang telah dilakukan ketika beliau menjadi wakil rakyat di kawasan terbabit.

Katanya, antara lain, isu sepenggal beliau menjadi wakil rakyat di N04 itu, adalah masalah kemiskinan penduduk luar bandar terdiri dari pelbagai kaum di situ.

“Masalah utama sepenggal lalu adalah masalah kemiskinan luar bandar bagi ketiga-tiga kaum (Melayu, India dan Cina) yang mana jika diberi mandat, saya akan bangunkan ekonomi di sini (Rembia) pelbagai perancangan bagi membasmi kemiskinan yang berlaku di DUN tersebut.

“Selain itu, saya akan memastikan lebih banyak projek perumahan rakyat bagi golongan B40 dibina di Rembia ini,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media di Rembia, hari ini.

Mengulas lanjut, mengenai gerak kerja sepanjang berkempen dalam PRN kali ini, beliau hanya mampu bertemu 20 peratus sahaja penduduk Rembia, ekoran kekangan prosedur operasi standard (SOP).

“Setakat ni hanya 20 peratus tapi dalam minggu ini, kami akan gunakan pelbagai kaedah yang boleh digunakan tetapi patuh pada SOP untuk pecutan terakhir sebelum PRN ini, ” katanya. – MelakaHariIni

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.