Mesyuarat Cawangan UMNO: Ruang Akar Umbi Mainkan Peranan Sebaiknya – Muizz

KUALA LUMPUR, 2 Mei – Ketua Penerangan UMNO Bahagian Segambut, Muizz Nasruddin mengucapkan selamat bersidang kepada semua ahli dan akar umbi sempena Mesyuarat UMNO Cawangan yang telah berlangsung bermula 22 April sehingga 2 Jun 2024.

Tegasnya, ahli dan akar umbi penting untuk memainkan peranan dalam menyokong serta menggerakkan UMNO ke hadapan.

“Saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat bersidang kepada semua ahli UMNO yang akan menghadiri mesyuarat cawangan dari 22 April hingga 2 Jun 2024. Kehadiran anda adalah titik permulaan penting bagi kita semua dalam mengukuhkan parti yang kita cintai.

“Sebagai ahli dan akar umbi UMNO, anda memainkan peranan yang sangat penting dalam menyokong serta menggerakkan parti ke hadapan. Untuk itu, saya ingin berkongsi beberapa pesanan penting kepada anda.

“Pertama, kita perlu memastikan bahawa komitmen kepada prinsip-prinsip keadilan, kesetiaan dan kebersamaan sentiasa dipegang teguh. Ini tidak hanya akan memperkukuhkan parti tetapi ia juga akan menarik minat rakyat,” katanya kepada UMNO Online.

Menurutnya, penting untuk para ahli terlibat aktif dalam program-program parti agar segala perancangan dan strategi bagi memulihkan UMNO dapat dilakukan sebaiknya.

“Kedua, penting untuk aktif terlibat dalam pelbagai program dan aktiviti parti agar kita dapat membentuk pendapat, merancang strategi dan mengambil langkah-langkah yang membawa UMNO ke tahap lebih tinggi.

“Seterusnya, jangan berhenti untuk belajar dan memperkembangkan diri. Sertai kursus-kursus dan seminar yang membantu meningkatkan pengetahuan serta kemahiran sebagai pemimpin yang bertanggungjawab.

“Keempat, kita perlu memelihara semangat bekerjasama di dalam UMNO. Kita adalah satu keluarga dan bersama-sama kita pasti dapat mencapai matlamat yang lebih besar. Akhir sekali, ingatlah bahawa integriti adalah kunci kepada kepercayaan rakyat. Pastikan tindakan dan keputusan kita sentiasa berdasarkan nilai-nilai kejujuran serta amanah,” katanya lagi.

Dalam pada itu, beliau turut mendoakan agar segala perjuangan UMNO sentiasa dirahmati oleh Allah SWT.

“Kesimpulannya, kejayaan UMNO bergantung kepada sokongan dan usaha setiap ahli. Mari kita bersama-sama memperkasakan parti dan terus berjuang untuk kepentingan negara serta rakyat.

“Terima kasih atas sokongan anda semua. Semoga Allah SWT sentiasa merahmati perjuangan kita,” katanya lagi.

Untuk rekod, persidangan cawangan UMNO seluruh negara akan diadakan bermula 22 April 2024 sehingga 2 Jun 2024 manakala mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian, Wanita UMNO Bahagian, Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian dan Pergerakan Puteri UMNO Bahagian akan diadakan bermula 21 Jun 2024 sehingga 29 Julai 2024.

Perhimpunan Agung UMNO (PAU) pula akan diadakan pada 21 sehingga 24 Ogos 2024. – UMNO Online

Oleh: Nuralyaa Izzati Azman

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.