Ahmad Zahid Ucap Selamat Maju Jaya Kepada Calon SPM 2023

KUALA LUMPUR, 8 Jan – Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengucapkan selamat maju jaya kepada semua calon yang akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2023.

Menerusi hantaran di Facebook semalam, Ahmad Zahid turut merakamkan ucapan sama kepada 7,985 calon SPM di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) dan 25,741 pelajar yang telah menerima manfaat daripada Yayasan Pelajaran Mara.

“Saya doakan semua kekal sihat, dapatkan restu daripada ibu bapa dan para guru. Berdoalah kepada Allah SWT, insya-Allah anda akan peroleh kejayaan yang diimpikan. Selamat menempuh peperiksaan SPM 2023,” katanya.

Secara keseluruhan, seramai 395,870 orang calon sudah mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM 2023 di 3,340 pusat peperiksaan seluruh negara yang berlangsung hari ini hingga 7 Mac depan.

Ujian Bertutur Bahasa Melayu akan dilaksanakan bermula 8 hingga 11 Jan ini, manakala Ujian Bertutur Bahasa Inggeris (17-23 Jan), Ujian Mendengar Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris (29 Jan) dan peperiksaan bertulis (30 Jan hingga 7 Mac), sementara Ujian Amali Sains telah dilaksanakan pada 5 hingga 7 Dis lepas. – BERNAMA

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.