PH Ketandusan Modal Serang BN – Dr Asyraf Wajdi

KUALA LUMPUR, 8 Nov – Pembangkang ketandusan modal apabila menjadikan Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebagai ‘peluru’ untuk menyerang Barisan Nasional (BN).

Dengan menjadikan naratif undi BN akan menjadikan Zahid sebagai calon Perdana Menteri, kenyataan itu disifatkan sebagai tidak masuk akal, sekali gus Ketua Pemuda BN/UMNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berharap agar rakyat dapat menilai taktik kotor yang dimainkan pembangkang khususnya Pakatan Harapan (PH).

“PH ini sudah ketandusan modal kerana mereka selamanya bergantung kepada politik menanam kebencian, politik fitnah dan politik sentimen.

“Berbanding daripada BN yang kita fokuskan soal polisi dan dasar memakmurkan rakyat, saya percaya rakyat akan lebih bijaksana untuk menilai cabaran mereka hadapi untuk memilih kerajaan yang mampu menjamin kestabilan kepada mereka,” katanya.

Menjelang tarikh mengundi pada 19 November ini, rata-rata pembangkang mengunakan naratif Ahmad Zahid akan menjadi Perdana Menteri sekiranya BN memenangi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Bagaimanapun jelas Asyraf lagi, strategi PH itu dilihat tidak mampu memberi kesan kepada undi rakyat kerana mereka lebih banyak terkesan kepada janji manis mereka sebelum ini yang tidak dapat ditunaikan. – UMNO Online

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.