Jadi Pengundi Bijaksana, Jangan Tertipu Dengan Politik Muslihat – Ahmad Zahid

CHUKAI, 1 Julai – Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini mengingatkan para pengundi dalam enam Pilihan Raya Negeri (PRN) yang bakal diadakan tidak lama lagi agar membuat pilihan yang bijaksana semasa mengundi.

Beliau yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) berkata pengundi diharapkan tidak mudah tertipu dengan pelbagai ‘politik muslihat’ yang dibawa pembangkang, semasa BN memberikan lebih tumpuan kepada ‘politik pembangunan’ demi kesejahteraan rakyat.

“Apa yang kita buat selama ini tertumpu kepada politik pembangunan, tapi puak sana (pembangkang) politik penipuan. Akhirnya penipuan yang dirancang itu jadi kemenangan, pembangunan yang kita buat orang lupakan, itulah hakikatnya,” katanya.

Berucap di Majlis Korban Perdana dan Jamuan Rakyat BN di Pantai Penunjuk, Kijal dekat sini, hari ini, Presiden UMNO itu berkata pengundi di Terengganu ini khususnya, tidak boleh lagi tewas dengan penipuan.

Sementara itu Ahmad Zahid berkata kumpulan pengundi muda amat penting kerana pada asasnya jumlah golongan itu mencecah 50 peratus, dan beliau menekankan bahawa Kerajaan Perpaduan di bawah pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim sentiasa memahami cita rasa dan mendengar denyut nadi anak muda. – BERNAMA

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.