Zaidi Rayu Pengundi Balik Mengundi 29 Ogos Nanti

TANJUNG MALIM, 24 Ogos – Calon Barisan Nasional (BN) Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim, Mohd Zaidi Aziz merayu pengundi di kawasan DUN berkenaan yang tinggal di luar kawasan itu supaya pulang menunaikan tanggungjawab pada Pilihan Raya Kecil (PRK), Sabtu depan.

Beliau berkata pihaknya setakat ini telah mengenal pasti terdapat lebih 3,000 pengundi terutama golongan muda yang berada di luar DUN itu.

“Kita telah menghubungi mereka dan meminta mereka pulang dan memberi sokongan kepada Barisan Nasional,” katanya kepada Bernama ketika ditemui pada majlis Bilik Gerakan MIC di Pekan Trolak di sini, hari ini.

PRK DUN Slim menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara Mohd Zaidi, 43, dan dua calon Bebas iaitu S. Santhasekaran, 44, dan Amir Khusyairi Mohamad Tanusi, 38. Sebanyak 23,094 pengundi layak mengundi pada PRK itu.

Kerusi DUN Slim kosong berikutan kematian Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Slim selama empat penggal, Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib yang meninggal dunia akibat serangan sakit jantung pada 15 Julai.

Sementara itu, Mohd Zaidi sekali lagi menyatakan komitmen untuk memperjuangkan nasib masyarakat di DUN Slim tanpa mengira kaum, jika mendapat mandat rakyat.

“Selepas sembilan hari berkempen dan menyelami denyut nadi pengundi termasuk masyarakat Cina dan India, saya yakin dapat membantu menyelesaikan permasalahan yang mereka hadapi apabila diberi mandat nanti seperti isu perumahan dan bantuan perniagaan,” katanya – UMNO Online

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.