Armada Tidak Tahu Diri, PH Hancur Kerana Salah Sendiri – Ir Aziz

KUALA LUMPUR, 26 Feb- Ketua Pemuda UMNO Negeri Sabah, Ir Abdul Aziz Julkarnain menganggap pemimpin Armada tidak sedar diri ekoran kehancuran kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang tidak dilakukan oleh mana-mana pihak melainkan dilakukan oleh tangan-tangan mereka sendiri.

Beliau berkata demikian ekoran kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Armada Bersatu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, berkenaan menolak kerjasama dengan UMNO adalah cukup memeranjatkan dan menghiburkan hati pada masa yang sama.

“Bukankah UMNO telah menjelaskan pendiriannya lebih awal iaitu menolak kerjasama dengan PH dan mahukan mandat dipulangkan kepada rakyat untuk menentukannya kerana rakyat sedang terhimpit dan menderita akibat perebutan kuasa di dalam PH itu sendiri.

“??????? ???? ??????? ???? ??? ?????? ?????????? ???? ?????????? ?? ????? ?? ??? ???????. ???? ????? ???????? ?? ????? ?????????? ????? ?????? ????? ??? ????????.

“???? ????? ?????? ??????? ???????? ????? ???????. ???? ????? ?????? ???????? ?????? ?????????? ??????? 11 ?? ???????? ???. ???? ????? ??? ????? ????? ?????? ?????? ????? ???-????? ???? ?????? ???? ??????? ?????? ?????? ???????? ??,” katanya kepada UMNO Online.

Jelas beliau, UMNO tidak pernah menunjukkan minat untuk bekerjasama dengan PH terutamanya PPBM apatah lagi apabila UMNO melalui Muafakat Nasional telah berjaya menumbangkan PPBM-PH di lima buah Pilihan Raya Kecil (PRK).

“Mereka tumbang di Cameron Highlands, Semenyih, Rantau, Tanjung Piai dan Kimanis. Kekalahan demi kekalahan yang dideritai PPBM-PH cukup memberi isyarat jelas bahawa rakyat yang banyak sedang menolak mereka. Di mana rasionalnya UMNO mahu bekerjasama dengan PPBM-PH yang sedang ditolak rakyat?

“UMNO melalui Muafakat Nasional konsisten menolak kerjasama dengan PPBM-PH. Sokongan yang diberikan oleh UMNO dahulu hanya kepada Tun Mahathir untuk meneruskan khidmatnya sehingga habis penggal. ????? ????? ??? ????? ??????.”

Soalnya lagi, bukankah Penasihat Khas Mahathir sendiri Abdul Kadir Jasin telah menceritakan kekecewaan bekas Pengerusi PPBM itu terhadap Majlis Pimpinan Tertinggi yang tidak mahu mendengar nasihatnya.

“Bermakna di dalam parti itu sendiri umpama bidalan kata ‘????? ??????? ?????’ dan ‘e??????? ?????? e???????, ????? ???? ??????.”

“Kesimpulannya, pemimpin Armada PPBM tidak tahu diri. Kehancuran kerajaan PH tidak dilakukan oleh mana-mana pihak melainkan dilakukan oleh tangan-tangan mereka sendiri.

“Kami dah lali dengan retorik lucu ‘ini semua salah BN’ setiap kali pentadbiran mereka melakukan kesilapan.”

Namun, tegasnya, menyalahkan BN atas kerakusan kuasa mereka sendiri, itu membuatkannya curiga bahawa PPBM-PH ini sedang menderita penyakit ‘split personality’.

“Semoga mereka cepat sembuh dan beransur pulih daripada penderitaan penyakit tersebut.” – UMNO Online