PH Jual Aset Strategik TH RM2.6 Bilion: Jawab Dengan Fakta, Bukan Salahkan Pemuda – Dr Najmil

KUALA TERENGGANU, 2 Okt – Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid Yusuf Rawa yang bertanggungjawab dalam urusan hal ehwal Lembaga Tabung Haji (TH), seharusnya melakukan penjelasan berkenaan penjualan aset strategik institusi tersebut berserta fakta bukannya menyalahkan Pemuda UMNO, tegas Exco Pemuda UMNO, Datuk Dr Najmil Faiz Mohamed Aris.

Katanya, Pemuda UMNO tidak pernah mengeluarkan fitnah terhadap TH, malah isu tersebut dibangkitkan kerana terdapatnya sumber daripada portal ekonomi iaitu The Malaysian Reserve yang mendakwa TH telah menjual aset-aset strategik bernilai RM2.6 bilion.

“Kenyataan balas daripada Mujahid yang mendesak Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi memohon maaf kepadanya atas dakwaan berkenaan penjualan ekuiti TH adalah tidak berasas.

“Jika dakwaan The Malaysian Reserve adalah tidak benar, menteri agama perlu mengambil tindakan dengan segera,” katanya dalam satu hantaran di Facebook.

Jumaat lalu, portal ekonomi tersebut mendedahkan TH telah melupuskan ekuiti bernilai RM2.6 bilion dan sehingga kini masih tiada penjelasan daripada Mujahid mengenainya walaupun telah diminta berbuat demikian oleh Dr Asyraf.

Bahkan, Mujahid yang juga Naib Presiden Parti Amanah Negara (Pan) pula meminta Dr Asyraf memohon maaf kepadanya.

Mengulas lanjut, Dr Najmil turut menggesa Mujahid tidak melibatkan penyatuan ummah dan Muafakat Nasional dalam isu tersebut kerana pihak yang merosakkan kepentingan negara adalah kerajaan Pakatan Harapan (PH) bukannya Pemuda UMNO.

“Sekali lagi Pemuda UMNO mendesak Mujahid untuk meminta maaf kepada Dr Asyraf kerana mendakwa beliau telah memfitnah TH,” gesanya lagi. – UMNO ONLINE

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.