Sekarang Masa Untuk Bekerja, UMNO Perlu Terus Dekati Akar Umbi – Noraini

 

PERMATANG PAUH, 30 Jun – Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia Datuk Noraini Ahmad berkata, masa untuk mencari salah siapa atas kekalahan dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 telah lama tamat.

Jelas beliau, sekarang adalah masa untuk bekerja dan kerana itulah Wanita UMNO harus menggerakkan jalinan rakyat bagi berhadapan dengan PRU-15 nanti.

“Tahun ini tahun kedua kita sebagai pembangkang jadi tak boleh lagi nak tanya salah siapa kita kalah….

“Dulu kita terlalu selesa dan tidak pernah menyangka yang kita akan kalah. Jadi, terima hakikat kita sudah kalah… keluar dan mulakan gerak kerja.

“Dulu kita ada maklumat, ada kewangan, sekarang kita tidak ada apa-apa tapi kita tetap kena kerja kuat. UMNO adalah parti keramat jadi kita kena bantu parti. Janganlah bila parti susah, kita jadi orang yang keluar parti,” ujar beliau ketika berucap merasmikan mesyuarat perwakilan Wanita UMNO Permatang Pauh, hari ini.

Tambah Noraini, kini bukan sahaja ahli UMNO yang sengsara di bawah pentadbiran Pakatan Harapan (PH) tetapi rakyat keseluruhannya terutama golongan B40 turut merana.

“Jangan tipulah cakap tidak sengsara… tanya mereka golongan bawah B40… menyesal tidak sudah. Mereka terpaksa terima menteri yang tak boleh buat kerja, tidak ada pengalaman, menang atas dasar menipu.

“Mereka janji bulan dan bintang, tipu anak muda nak hapus PTPTN, minyak murah dan tol percuma. Ada ke benda tu semua? Kosong….

“GST memang mereka hapuskan tapi mereka tambah lima cukai baru, SST, digital, perlepasan dan gula. Inilah hakikat yang rakyat terpaksa hadap malah pelabur pun kini lari jauh,” bidas beliau.

Justeru, beliau mahu jalinan Wanita terus bekerja keras mendekati akar umbi agar rakyat sedar bahawa mereka sudah tertipu dengan janji manis ‘pakatan hancing’. – MediaUMNO

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.