Pemuda UMNO Kempen Tolak Kerajaan ‘Malaysia Palsu’ Di PRK DUN Semenyih – Dr Asyraf

 

KUALA LUMPUR, 13 Feb – Pemuda UMNO akan menggerakkan kempen  menolak ‘Malaysia Palsu’ sepanjang Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih selain menggerakkan pelbagai strategi baru lain sepanjang kempen tersebut dalam usaha membantu kemenangan Barisan Nasional (BN).

Ketuanya, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata kerajaan ‘Malaysia Palsu’ hanya memberikan kesan yang buruk kepada rakyat setelah pelbagai janji yang tidak dilaksanakan selain kredibiliti negara yang hari ini yang dipersoalkan.

“PRK DUN Semenyih boleh dijadikan satu referendum rakyat sejauh mana mereka berpuas hati dengan kerajaan Pakatan Harapan yang bagi kita adalah kerajaan ‘Malaysia Palsu’ dan bukannya lagi ‘Malaysia Baru’.

“Kita ingat kepalsuan ini hanya di dalam manifesto yang tidak dapat ditunaikan tetapi hari demi hari kepalsuan itu terserlah malah sehingga di peringkat integriti kepimpinan.

“Kalau tidak terdedah berkenaan sijil palsu atau penipuan sijil  oleh para netizen, saya kira menteri-menteri yang ada hari ini tidak seorang pun yang bersedia untuk bercakap benar tetapi apabila perkara ini tidak dapat dibendung lagi kita dapat lihat satu persatu menteri-menteri terpaksa mengaku walaupun waktu menjadi calon sebelum ini  dengan bangganya meletakkan daripada universiti tertentu,” katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Terdahulu sebelum itu beliau mempengerusikan mesyuarat Exco Pemuda UMNO, di sini, hari ini.

Dr Asyraf seterusnya menegaskan perkara yang melibatkan integriti kepimpinan adalah satu perkara yang cukup besar dan bukannya perkara yang boleh dipermain-mainkan dan rakyat sedang menonton perkara tersebut.

“Saya merasakan ini perkara yang besar sebenarnya dan ini bukan perkara main-main sebaliknya melibatkan integriti kepimpinan yang sedang ditonton oleh rakyat yang saya rasa mereka amat kecewa kerana memiliki pemimpin yang tidak berintegriti dan tidak berlaku jujur terhadap kelayakan akademiknya. Ini bagi saya amat memalukan apabila menjadi isu diperingkat antarabangsa”, ujarnya.

Sebab itulah jelas beliau kempen Pemuda BN di Semenyih nanti untuk mengajak masyarakat khususnya pengundi menolak kerajaan ‘Malaysia Palsu’ kerana kerajaan seperti ini hanya akan memberikan pelbagai kesan yang buruk kepada rakyat dan negara.

”Kita dapat lihat satu persatu perkara yang akhirnya menjejaskan perut dan melibatkan kos sara hidup yang semakin lama semakin meningkat hasil daripada janji-janji palsu yang mereka tidak tunaikan selain  kredibiliti negara yang hari ini dipersoalkan,” tambahnya. -MediaUMNO