Wakil Rakyat Dap Samseng, Biadap Bukan Perkara Baru

KUALA LUMPUR, 10 Okt – “Inilah ajaran pembangkang khususnya Dap. Kini apabila mereka berkuasa maka mereka mula ‘naik tocang’,” ujar Ketua UMNO Bahagian Hang Tuah Jaya, Mohd Ridwan Mohd Ali yang mengulas berkaitan video tular membabitkan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Dap Pengkalan Batu, Norhizam Hassan Baktee.

Jelas beliau, ini bukan kali pertama pemimpin Dap bersikap biadap dan kurang ajar kerana ketika mereka menjadi pembangkang lagi, mereka sudah bersikap sedemikian.

“Jadi, bila mereka sudah berkuasa maka mereka tidak pandai untuk menggunakan budi bicara bagi menyelesaikan masalah. Kita bukan mempertikaikan keputusan yang dibuat tetapi sikap biadapnya itu menjadi isu.

“Seharusnya sebagai seorang Yang Berhormat (YB), beliau harus menggunakan budi bicara dan menjadi orang tengah untuk menyelesaikan masalah. Beliau seharusnya sedar, jawatannya itu adalah pilihan rakyat,” ujar beliau kepada UMNO-Online.

Kata Mohd Ridwan, rakyat kini seharusnya sudah dapat menilai yang mana kaca dan yang mata permata.

“Inilah akibatnya jika tersalah pilih dan memilih kerana sentimen dan emosi. Jika dulu hanya keburukan Barisan Nasional (BN) dan UMNO yang dipandang sehinggakan rakyat mahukan perubahan, tetapi kini adakah perubahan yang diharapkan menjadi kenyataan?

“Saya mengaku, UMNO dan BN bukanlah sebuah parti yang sempurna tetapi jika kita mahukan perubahan, seharusnya kita pilih yang lebih baik dan bukannya yang lebih buruk. Sebab itu kita tidak boleh memilih hanya kerana sentimen atau emosi. Kita harus memilih seseorang yang benar-benar layak untuk disandarkan harapan membawa suara rakyat.

“Kini, mahu tidak mahu kita terpaksa menerima hakikat inilah wakil rakyat yang anda semua pilih,” ujar beliau lagi.

Semalam tular di media sosial sikap Norhizam melayani para penduduk kampung dengan suara tinggi dan kata-kata yang tidak wajar ekoran isu jalan menuju ke masjid iaitu di Taman Akasia, Melaka

Cara Norhizam yang dianggap seperti samseng itu menjadi kecaman rakyat.

Ini bukan kali pertama video Norhizam berlagak samseng menjadi tular. Sebelum ini pada 29 Ogos lalu Norhizam pernah mengundang kemarahan netizen apabila menyerbu tempat simpanan baja orang kampung selain mendakwa mereka menyorok dan menyimpan baja subsidi. – MediaUMNO