Johor Catat Pelaburan Yang Diluluskan RM10.6 Bilion Bagi Suku Pertama 2023

JOHOR BAHRU, 31 Mei – Johor berjaya mencatatkan jumlah pelaburan yang diluluskan sebanyak RM10.6 bilion untuk suku pertama tahun ini, kata Menteri Besar Johor Datuk Onn Hafiz Ghazi.

Mengumumkan perkara itu, beliau berkata pencapaian itu amat membanggakan seluruh Bangsa Johor dengan peningkatan tiga kali ganda berbanding suku pertama tahun lepas berjumlah RM3.2 bilion bagi jumlah pelaburan yang diluluskan.

“Insya-Allah, kerajaan negeri yakin Johor berada di landasan yang tepat untuk mengulangi pencapaian tahun 2022 iaitu menjadi negeri yang mencatatkan nilai pelaburan tertinggi negara berjumlah RM70.6 bilion.

“Keyakinan para pelabur memilih Johor sebagai destinasi pilihan mereka akan membolehkan hasrat kita untuk menjadikan negeri Johor sebuah negeri maju menjelang tahun 2030 akan tercapai. Insya-Allah,” katanya dalam satu hantaran di Facebook rasminya, lewat petang semalam.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Machap itu turut berterima kasih kepada Pengerusi Jawatankuasa Pelaburan, Perdagangan dan Hal Ehwal Pengguna Negeri Lee Ting Han serta semua pihak dan agensi berkaitan selain menyeru agar mereka terus sama-sama berganding bahu untuk mengulangi kejayaan tahun lepas. – BERNAMA

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.