Rakyat Perlu Tolak PH, Kembalikan UMNO/BN Kembali Tadbir Negara

KUALA LUMPUR, 11 Okt – Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Kuala Selangor, Datuk Azley Yahya berharap rakyat khususnya di Selangor memberikan peluang kembali kepada UMNO/Barisan Nasional (BN) mentadbir kali ini.

Katanya, mendepani Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) kelak UMNO/BN Selangor semestinya akan mengusulkan agenda-agenda terbaik buat rakyat di negeri ini.

“Saya mengajak rakyat Selangor untuk mengambil kira semua perkara ini dan memberi mandat semula kepada BN untuk merajui kerajaan.

“Insya-Allah, kita akan berikan tawaran terbaik dan segar yang dapat memberi pembelaan sewajarnya kepada semua.

“Saya yakin UMNO/BN akan dapat menawarkan agenda pembangunan seimbang dan memastikan semua segmen terpelihara atau no one is left behind,” katanya ketika dihubungi UMNO Online.

Azley yang juga Setiausaha Pemuda UMNO Negeri malah berkata sudah tiga penggal Pakatan Harapan (PH) mentadbir negeri ini namun mereka ternyata gagal dalam memanfaat serta meneruskan pembangunan yang telah dilakukan BN suatu ketika dahulu.

“Saya rasa kita sudah beri tempoh yang cukup lama kepada PH untuk membuktikan keupayaan mereka di dalam mentadbir Negeri Selangor.

“Sudah hampir tiga penggal, bukan masa yang sedikit. Isu-isu berulang dengan kelemahan serta tiada kompetensi oleh mereka seperti pengurusan aset-aset Kerajaan Negeri yang banyak terbengkalai, isu air, isu banjir, isu hutan simpan, perumahan mampu milik dan banyak lagi.

“Kita sudah letih dengan retorik dan janji-janji manis yang ada sebahagiannya dikitar semula dengan nama yang lain. Rebranding orang cakap. Kita ingin melihat keupayaan kerajaan negeri berasaskan hasil atau result-oriented performance tetapi tidak juga begitu memberangsangkan,” ujar beliau. – UMNO Online

Oleh: Nurul Saadah Latib

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.