Mahdzir Yakin Langkah Penyelesaian Sedang Dilakukan Atasi Kemelut Politik Melaka

KUALA LUMPUR, 5 Okt – Naib Presiden UMNO Datuk Seri Mahdzir Khalid yakin terdapat usaha dilakukan untuk menyelesaikan kemelut politik yang melanda kerajaan Melaka ketika ini.

Tanpa memperincikan usaha itu, beliau berkata kemelut tersebut juga seharusnya dipandang secara serius oleh kepimpinan UMNO khususnya di peringkat pusat.

“Sehingga petang ini, apa yang berlaku di Melaka kita masih belum jelas kerana terdapat beberapa maklumat yang berlainan.

“Namun apa yang berlaku itu seharusnya dipandang serius kepimpinan parti dan saya yakin terdapat usaha-usaha penyelesaian yang sedang dilakukan berhubung perkara itu,” katanya sebagai mengulas kemelut berkenaan.

Mahdzir yang juga Menteri Pembangunan Luar Bandar ditemui media selepas menyempurnakan program Sesi Penghargaan Secara Maya kepada tujuh peserta dan empat pakar negara yang menyertai Worldskills Competition 2021 di Ibu Pejabat Majlis Amanah Rakyat (MARA), di sini semalam.

Semalam, empat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kerajaan Melaka mengumumkan hilang kepercayaan dan menarik sokongan terhadap kepimpinan Ketua Menteri Datuk Sulaiman Md Ali.

Mereka ialah Datuk Seri Idris Haron (BN-Sungai Udang), Datuk Nor Azman Hassan (BN-Pantai Kundor), Datuk Noor Effandi Ahmad (Bersatu-Telok Mas) dan Datuk Norhizam Hassan Baktee (Bebas-Pengkalan Batu). – BERNAMA

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.