Pengalaman Lalu Mengajar BN, Jadikan Sempadan Yang Tidak Pernah Dilupakan  – Ahmad Zahid

KUALA LUMPUR, 24 Sept – Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata perjalanan politik tanah air selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) pada 9 Mei 2018 telah banyak mengajar Barisan Nasional (BN).

Kata beliau pengalaman sebelum ini mengajar BN betapa getirnya mendepani fitnah, betapa payahnya memperoleh kesetiaan, betapa bahayanya gunting dalam lipatan dan meskipun ditakdirkan membayar harga yang mahal untuk pengajaran itu, namun keberuntungannya jangka masa panjang.

“Mutakhir menyaksikan BN telah pun melepasi ujian tersebut. Fasa demi fasa dilalui. BN kini bergerak lebih maju dan keterampilan. BN sedang tampil lebih progresif, cakna dan arif berdasarkan pengalaman, kesedaran serta keinsafan baharu.

“Mengerti betapa fitnah perlu diatasi dengan kebijaksanaan, keteguhan hati dan kejujuran paling mustahak, mengenali mana intan atau kaca. Memahami betapa keperluan memenuhi aspirasi rakyat diperkasa, manakala keunggulan negara perlu diperhebatkan,” katanya menerusi catatan di Facebook.

Ahmad Zahid seterusnya menyeru kepada seluruh rakyat Malaysia agar yakinilah BN bahawa parti itu mampu mentadbir semula negara ini dengan cemerlang.

“Track record” berpuluh tahun menerajui pentadbiran negara membuktikannya. Ekonomi, kebajikan rakyat, perpaduan negara dan segala-galanya.

“Perkara yang sudah berlaku selepas detik hitam 9 Mei 2018 tinggalkan dalam lipatan sejarah. Jadikan sempadan yang tidak pernah akan dilupakan. Bersama-sama kita bermula dari sekarang. Bergandingan bahu bersama BN mengembalikan kemakmuran yang pernah kita kecapi,” ujarnya. – UMNO Online

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.