Orang Tamak Kuasa Itulah Yang Akan Jadi Maha Penyamun Atau Mahazalim – Dr Puad

KUALA LUMPUR, 25 Okt – Adakah kejahilan, tamak kuasa dan ketiadaan fokus lebih baik daripada penyangak dan penyamun, soal Ketua UMNO Bahagian Batu Pahat Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi.

Beliau menimbulkan persoalan tersebut ketika merujuk pendapat Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad (Tun M) dalam satu program anjuran Sinar Harian baru-baru ini yang mengatakan pemimpin Pakatan Harapan (PH) yang mensabotaj kerajaan PH kerana kejahilan, tamak kuasa dan ketiadaan fokus adalah lebih baik daripada penyangak dan penyamun yang mencuri duit kerajaan.

“‘Beg to differ’ dengan Tun. Jahil, tamak kuasa, ketiadaan fokus, penyangak dan penyamun adalah sama sahaja. Semuanya merosakkan.

“Mana boleh kata tamak kuasa lebih baik daripada penyamun. Orang tamak kuasa itulah yang akan menjadi maha penyamun atau maha zalim. Orang yang ketiadaan fokus itulah kerjanya nanti tidak ada lain sepanjang masa akan menjadi penyangak,” jelas Puad dalam catatan di Facebook miliknya.

Kalau pemimpin jahil pun Tun M kata boleh diterima, patutlah Kadir Jasin mencadangkan Menteri-menteri PH perlu disekolahkan semua, sinisnya lagi. – Media UMNO