Undi Calon Kerajaan Perpaduan, Pentingnya Peranan Ahli UMNO Pertahan Kedudukan Parti

DALAM era politik yang semakin kompleks seperti sekarang, adalah penting bagi ahli-ahli UMNO untuk menghargai peranan mereka dalam memastikan kestabilan politik negara dan menjaga kedudukan parti.

Dalam konteks ini, adalah wajar bagi ahli UMNO untuk mengundi dan menyokong calon kerajaan perpaduan, serta tidak mengundi atau menyokong calon Perikatan Nasional (PN). Tindakan ini tidak hanya akan memastikan kelangsungan UMNO, tetapi juga penting bagi kestabilan negara dan memelihara kepentingan Melayu, agama Islam, dan institusi Raja-Raja.

Sebagai ahli UMNO, kita perlu memahami bahawa survival parti kita bergantung kepada kekuatan kita dalam Kerajaan Perpaduan hari ini. Dalam Kerajaan Perpaduan, UMNO harus dilihat sebagai penyumbang kepada kemenangan supaya pendapat kita didengarkan oleh rakan-rakan parti gabungan. Ini akan memperkuat posisi dan kepentingan kita dalam kerajaan, bukannya hanya menjadi penumpang yang akan dipandang lekeh.

Sebagai ahli UMNO, kita patut berhati-hati terhadap dakyah bekas pemimpin UMNO mempunyai kepentingan peribadi dalam mempengaruhi sokongan kita. Kita tidak boleh terjebak dalam propaganda dan manipulasi yang bertujuan untuk menyokong agenda mereka.

Sekiranya memilih calon PN, ia akan dapat melemah kedudukan UMNO dalam Kerajaan Perpaduan dan mengorbankan kepentingan Melayu, agama Islam, dan institusi Raja-Raja yang kita usahakan untuk dipertahankan.

Mengundi calon PN atau tidak keluar mengundi pula adalah seperti cuba menenggelamkan kapal yang kita naiki bersama. Dalam konteks politik, ini bermakna merosakkan kestabilan dan menghadapi kemungkinan perubahan yang tidak diinginkan dalam kerajaan.

Dengan memilih untuk mengundi siapa sahaja calon Kerajaan Perpaduan, kita berusaha memelihara kestabilan politik negara dan menjadi suara utama dalam memastikan keputusan yang diambil oleh kerajaan memelihara kepentingan Melayu, agama Islam, dan institusi Raja-Raja.

Penyertaan UMNO dalam Kerajaan Perpaduan adalah penting untuk memastikan kepentingan Melayu, agama Islam, dan institusi raja-raja terpelihara dalam setiap keputusan yang dibuat oleh kerajaan.

Dalam Kerajaan Perpaduan, suara UMNO memainkan peranan penting dalam merumuskan dasar-dasar yang mempengaruhi kaum Melayu dan agama Islam. Oleh itu, dengan mengundi calon Kerajaan Perpaduan, kita membantu memastikan bahwa suara UMNO didengar dan kepentingan kita diutamakan dalam pembuatan keputusan politik negara.

Itu satu perkara penting yang perlu kita ingat dan nilai dalam kita membuat keputusan dalam Pilihan Raya Negeri nanti.

Di samping itu, kehadiran UMNO dalam kerajaan perpaduan juga memberikan kesempatan bagi kita untuk memperjuangkan kepentingan parti dan ahli-ahlinya. Dengan memperkuat kedudukan kita dalam kerajaan, kita dapat memperoleh sumber daya yang diperlukan untuk membangun dan memperkuat UMNO sebagai sebuah entiti politik yang relevan dan berdaya saing.

Sekali lagi saya mengingatkan diri saya dan ahli-ahli UMNO, mengundi dan menyokong calon Kerajaan Perpaduan adalah tindakan yang penting bagi ahli UMNO.

Ini tidak hanya akan memastikan kelangsungan dan kepentingan parti, tetapi juga untuk menjaga kestabilan politik negara serta memastikan kepentingan Melayu, agama Islam, dan institusi Raja-Raja tetap terpelihara.

Oleh itu, marilah kita bersatu dan bersama-sama menjaga kesatuan dalam Kerajaan Perpaduan demi kebaikan UMNO dan kestabilan negara.

Salam Perjuangan


๐— ๐—ข๐—›๐—— ๐—ฆ๐—›๐—จ๐—ž๐—ฅ๐—ฌ ๐—•๐—œ๐—ก ๐—ฅ๐—ข๐—ฆ๐—Ÿ๐—”๐—ก ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ ๐˜’๐˜ฆ๐˜ต๐˜ถ๐˜ข ๐˜—๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜œ๐˜”๐˜•๐˜– ๐˜‰๐˜ข๐˜ฉ๐˜ข๐˜จ๐˜ช๐˜ข๐˜ฏ ๐˜š๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ. ๐˜”๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฉ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜›๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜จ๐˜ข ๐˜—๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฌ ๐˜‰๐˜ช๐˜ณ๐˜ฐ ๐˜›๐˜ข๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข. ๐˜ˆ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ช๐˜ท๐˜ช๐˜ด ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฉ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ด ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ด๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ฌ, ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ด๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ด๐˜ฎ๐˜ฆ

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.