Agong, Permaisuri Zahir Ucapan Tahniah Kepada Graduan Tertua UTM

KUALA LUMPUR, 12 Dis – Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menzahirkan ucapan tahniah kepada Dr Abdul Rahim Ramli atas kejayaan mencapai impian bergelar doktor falsafah di usia 70 tahun pada majlis konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia (UTM) di Johor Bahru semalam.

Menerusi catatan di laman Facebook Istana Negara, Seri Paduka berdua turut menzahirkan rasa kagum dengan kejayaan Abdul Rahim dan menyifatkan kejayaan beliau sebagai antara contoh terbaik bahawa usia bukan penghalang bagi seseorang mengecapi kecemerlangan.

“Seri Paduka Baginda menzahirkan ucapan selamat maju jaya kepada Dr Abdul Rahim dan mendoakan semoga beliau dilimpahi kejayaan yang berterusan,” menurut Istana Negara.

Catatan Istana Negara turut disertakan dengan sebuah poster memaparkan gambar Abdul Rahim memegang ijazah doktor falsafahnya dengan kata-kata: “Tahniah Abdul Rahim Ramli. Penerima Ijazah Doktor Falsafah pada usia 70 tahun. Usia bukan penghalang mengecapi kejayaan.”
Menurut catatan itu, Abdul Rahim yang mempunyai tiga anak dan 10 cucu menerima Ijazah Doktor Falsafah Perancang Bandar dan Wilayah pada konvokesyen UTM yang ke-64 semalam.

Sementara itu, menurut portal news.utm.my, Abdul Rahim yang merupakan graduan tertua pada konvokesyen UTM kali ini menerima ijazah daripada Permaisuri Johor Raja Zarith Sofiah Sultan Idris Shah yang juga Canselor UTM.

Abdul Rahim yang merupakan pesara kerajaan memulakan pengajian ijazah doktor falsafahnya pada 2013 dan tamat pada 2019.

Beliau dijadualkan menghadiri konvokesyen pada 2020 tetapi ditangguhkan akibat pandemik COVID-19. – BERNAMA

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.