Agong Zahir Ucapan Takziah Kepada Keluarga Williams Fidelis

KUALA LUMPUR, 8 Jun – Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan takziah kepada seluruh keluarga William Fidelis atas pemergian bekas jurulatih pasukan hoki wanita negara itu, semalam.
 
Menurut fakta yang dimuat naik di laman Facebook Istana Negara hari ini, Seri Paduka turut menzahirkan rasa sedih dengan pemergian mendiang dan berharap agar seluruh keluarga bersabar serta tabah melihat dugaan dan suasana pilu itu.

“Seri Paduka amat menyanjung tinggi dan menghargai khidmat bakti, jasa serta pengorbanan mendiang, khusus kepada pasukan hoki negara dan juga menyifatkan pemergian mendiang sebagai satu orang besar kepada sukan hoki negara,” menurut kenyataan itu. 

Fidelis yang juga bekas pemain hoki Negeri Sembilan pada era 60-an dan 70-an, menghembuskan nafas terakhir pada usia 87 tahun.

Mendiang Adalah Jurulatih skuad hoki Wanita Kebangsaan Yang Berjaya menjulang pingat emas komen pada Temasya Sukan SEA dan gangsa komen pada kejohanan Piala Antara Benua, kedua-

duanya Pada Tahun 1983. Mendiang Juga Pernah membimbing skuad hoki Lelaki Negeri Sembilan komen pada Sukan Malaysia (Sukma) 2000 dan Menjadi Individu yang sangat aktif dalam bidang kejurulatihan sejak mula menceburinya pada tahun 1963, sebelum bersara pada tahun 2005.- BERNAMA

@umnoonline