“Game Plan” Terbaru Mahathir Dan MP UMNO Tolong “Jangan Belot”

KUALA LUMPUR, 5 Okt – Ketua UMNO Bahagian Batu Pahat, Datuk Dr Puad Zarkashi berkata orang yang merasakan dirinya paling tidak selamat sekarang ini ialah Tun Mahathir.

Ini kerana jelas beliau, Tun Mahathir dan PPBM hanya ada 13 kerusi Parlimen sahaja.

Namun begitu tegasnya perlu diingat, senjata utama iaitu “kuasa” masih di tangan Mahathir.

“Berdasarkan track record, Mahathir tidak pernah gagal menggunakan kuasa untuk berkuasa. Dengan kuasa di tangannya dia mampu bertahan 22 tahun sebagai Perdana Menteri.

“Dia mampu menumpaskan “Reformasi Anwar”, dia mampu menamatkan riwayat Semangat 46, mengurangkan kuasa Raja dan memecat Ketua Hakim Negara”, katanya dalam hantaran terbaru di laman facebooknya di sini, hari ini.

Justeru Dr Puad melontarkan persoalan apakah game plan terbaru Mahathir?

Tambahnya lagi dengan kuasa ditangannya beliau (Mahathir) akan memecah belahkan parti UMNO dan PKR daripada dalam dan mereka yang menyerah diri kepada Mahathir akan menambahkan kerusi Parlimen PPBM.

“Sudah tentu akan ada individu duri dalam daging yang akan digunakan untuk memujuk beberapa MP UMNO menyerah diri. Sebab itu layanan buruk diberikan kepada bekas Perdana Menteri yang dikenakan puluhan dakwaan. Beliau (Najib) dan Rosmah terpaksa turun naik Pejabat SPRM dan PDRM beberapa kali.

“Dan jika benar Zahid sebagai Presiden UMNO juga ditahan dan didakwa ia bertujuan untuk menggertak dan menakutkan pemimpin UMNO yang lain.

“Mahathir sudah ada Azmin untuk memecahkan PKR menjadi dua. Mahathir memang merasa tidak selamat bila Anwar menang di Port Dickson nanti. Ingatlah, ‘game plan’ Mahathir melalui ‘kuasa’ belum pernah gagal. Kepada semua MP UMNO, tolong ‘jangan belot'”, ujarnya. -MediaUMNO

 

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.