Peratusan Keluar Mengundi Di Pulai, Simpang Jeram Masing-masing 29 Dan 39 Peratus Setakat 1 Tengah Hari

JOHOR BAHRU, 9 Sept – Peratusan keluar mengundi bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Pulai dan Dewan Undangan Negeri Simpang jeram, masing-masing 29 dan 39 peratus setakat 1 tengah hari ini, menurut Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Sebanyak 47 pusat pengundian dengan 294 saluran di Parlimen Pulai dan 14 pusat pengundian melibatkan 68 saluran di DUN Simpang Jeram, dibuka daripada pukul 8 pagi sehingga pukul 6 petang.

Untuk pengundian hari ini, sebanyak 205,810 pengundi berdaftar akan memilih wakil rakyat mereka bagi kedua-dua kerusi tersebut.

Berdasarkan tinjauan Bernama di Pulai pagi tadi, proses pengundian berjalan lancar meskipun cuaca yang pada mulanya cerah dan mendung di beberapa kawasan pengundian, bertukar hujan lebat sehingga kira-kira pukul12 tengah hari.

Di Simpang Jeram pula, cuaca kekal mendung daripada pagi sehingga tengah hari tadi.

Sementara itu, Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Ghani Salleh ketika tinjauan ke pusat pengundian Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Taman Bukit Indah, memaklumkan bilangan pengundi yang menunaikan tanggungjawab di Parlimen Pulai agak rendah berikutan keadaan cuaca yang tidak mengizinkan. – BERNAMA

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.