Pelantikan Isham Jalil, Nilai Tambah Kepada Pucuk Pimpinan UMNO Selangor – Noh

KUALA LUMPUR, 27 Jun – Pelantikan Isham Jalil sebagai Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO dilihat sebagai nilai tambah kepada pucuk pimpinan UMNO Selangor, kata Pengerusi Perhubungannya Tan Sri Noh Omar.

Katanya, pelantikan Isham dilihat mampu memperkasakan UMNO Selangor khususnya, apabila semakin ramai pemimpin muda yang berkaliber kini berada di dalam pucuk pimpinan itu.

“Kita UMNO Selangor sangat mengalu-alukan golongan muda untuk menyertai pucuk pimpinan. Saya juga ingin mengucapkan tahniah kepada Isham atas pelantikan beliau selaku MT UMNO baharu,” katanya pada sidang media selepas melancarkan Majlis Perasmian Kolaborasi Summerfield dan Didi & Friends, di sini semalam.

Dalam pada itu, mengulas mengenai delegasi koperasi Malaysia ke Perhimpunan Agung Ikatan Koperasi Antarabangsa (ICA) di Seville, Sepanyol, beliau berkata kupasan forum yang disertai, adalah sejajar dengan aspirasi Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP)

Noh yang juga merupakan Menteri KUSKOP berkata hasil dapatan perbincangan melibatkan wakil-wakil di peringkat antarabangsa itu, menekankan aspek-aspek peranan koperasi dalam membangunkan sesebuah negara selepas penularan wabak COVID-19.

“Apa yang saya nampak, apa yang dinyatakan (di dalam forum), itulah haluan yang kita telah rancang. Perkongsian berkaitan pelaksanaan strategi oleh wakil-wakil forum ini adalah selari dengan apa yang kita sedang laksana,” katanya.

Sementara itu, mengulas mengenai pelancaran program hari ini, Noh berharap agar lebih banyak pemain industri tempatan mengambil pendekatan berbentuk kolaborasi antara produk, bagi memperkasakan produk tempatan ke tahap yang lebih tinggi.

Dalam majlis sama, Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob turut melakukan lawatan mengejut ke lokasi, untuk beramah mesra bersama para pengunjung sebelum meneruskan lawatan dengan sesi tinjauan harga barangan basah di Quill City Mall, petang tadi. – BERNAMA

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.