Industri Pelancongan Melaka Hasil Kejayaan BN Tadbir Urus Dengan Cemerlang – Mohamad

JASIN, 14 Nov – Rakyat di Melaka diharap memberikan kepercayaan kepada Barisan Nasional (BN) untuk mentadbir negeri berdasarkan pencapaian yang dilakukan sebelum ini, kata Timbalan Pengerusinya, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Jelas beliau, keupayaan BN melakukan urus tadbir negeri terbukti apabila Melaka menjadi salah sebuah negeri yang membangun dengan begitu pesat dan mempunyai industri pelancongan yang amat baik di dalam negara.

“Berilah kepercayaan kepada parti teras yang mempunyai ‘track record’ mengurus dengan baik tidak lain tidak bukan adalah BN.

“Ini dapat dicapai kerana wujudnya kerajaan yang stabil bila kerajaan ini kukuh maka kerajaan mempunyai masa untuk mengurus dengan baik dan memakmurkan negeri.

“Bila negeri makmur rakyat akan merasai kenikmatan kemakmuran itu… dapat mencari rezeki sekaligus membina kehidupan yang lebih baik,” katanya ketika ditemui UMNO Online.

Mohamad yang juga Timbalan Presiden UMNO berkata, beliau yakin dengan sokongan daripada pengundi di bandaraya bersejarah ini untuk memberikan sepenuhnya tanggungjawab tersebut agar BN kembali menguasai Dewan Undangan Negeri (DUN) kelak.

“Jadi kepada semua rakyat negeri Melaka pada 20 Nov ini beri kepercayaan kepada satu parti teras iaitu BN agar mempunyai cukup kerusi untuk menubuhkan kerajaan dengan sendiri bukannya terpaksa berkongsi kuasa dengan orang untuk menubuhkan kerajaan.

“Bila kita terpaksa berkongsi kuasa dengan orang lain maka kita akan sentiasa diancam kalau tidak dapat apa kehendak hati masing-masing maka mereka pula akan bertindak balas untuk menarik diri. Itu sebabnya manifesto yang kita lancarkan untuk Pilihan Raya Negeri (PRN) ini berasaskan kestabilan demi kemakmuran, kita mesti cari kestabilan dahulu sebab tanpa aspek ini kita tidak akan dapat memakmurkan negeri.

“Jadi inilah hasrat kita kata kestabilan demi kemakmuran. Kestabilan ini berpunca daripada kerajaan yang stabil maka rakyat negeri ini mesti membuat keputusan yang baik semasa PRN ke-15 ini,” ujar beliau. – UMNO Online

Oleh: Nurul Saadah Latib

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.