Orang Muda Bersama BN, Tidak Akan Kecundang Lagi Setelah Tertipu Dengan Janji, Fitnah – Ahmad Zahid

KUALA LUMPUR, 9 Nov – “InsyaAllah orang muda akan bersama Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.”

Demikian kata Pengerusi BN yang juga Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berhubung golongan muda lantaran ujarnya, mereka ini pernah tertipu dengan janji serta fitnah yang berdegau-degau maka tidak akan kecundang lagi.

“Hanya perlu bayar balik pinjaman PTPTN selepas gaji bulanan mereka melebihi RM4,000. Pendidikan percuma IPTA, 1 juta pekerjaan baru yang berkualiti, 1 juta rumah mampu milik/mampu sewa.

“Hapuskan tol, kereta harga rendah dan bermacam-macam lagi akad palsu bulan madu di awan biru. RadioHead pun sudah hilang cerita. Membuat janji tanpa memikirkan implikasinya.

“Apa yang mereka dapat 22+17 bulan adalah ketidakstabilan perpaduan, ekonomi, peluang pekerjaan dan segala-galanya. ‘Total Lockdown’ suam-suam kuku yang menyebabkan rakyat terpaksa hidup sengsara dalam tempoh sangat lama,” katanya yang mengimbas semula janji-janji sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 menerusi laman facebooknya.

Ujarnya, sehingga sebahagian golongan muda terpaksa angkat ‘bendera putih’ menagih bantuan makanan dan wang ringgit dan berpuluh ribu nyawa rakyat Malaysia tidak bersalah terkorban akibat wabak angkara percaturan politik overdose.

“Insya-Allah anak muda Melaka masih ingati itu semua dan merindui kemakmuran kerajaan BN. Kerajaan BN yang pernah mengharmonikan kesejahteraan hidup mereka dari kecil hingga dewasa.

Those were the good old days yang mereka mahu nikmati semula bersama kerajaan BN.

“Namun ada juga pihak berpendapat golongan muda masa kini memiliki aspirasi politik yang sofistikated. Pemikiran dan cita rasa mereka tentang politik sangat tinggi, halus dan bersifat kompleks.”

Jelasnya, generasi ini dikatakan tidak suka menjadi ahli mana-mana parti, tetapi cakna tentang perihal politik.

“Merekalah generasi teknologi maklumat yang berupaya menganalisa hal politik dengan mudah.

“Namun senario itulah suatu kelebihan buat BN untuk PRN Melaka, Sarawak mahupun dalam PRU-15 nanti.

“Golongan ini akan berfikir secara rasional dan berfakta dengan demikian akan melihat kebenaran pada BN.”

Dalam masa yang sama, Ahmad Zahid yang juga Ahli Parlimen Bagan Datuk memaklumkan perihal golongan muda UMNO bersyukur kerana ramai memilih untuk menyertai UMNO.

“Jumlah keahlian Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia sentiasa bertambah dari semasa ke semasa. Menjadikan keanggotaan Pemuda UMNO di seluruh Malaysia kini mencatatkan hampir setengah juta.

“Bukti bahawa anak muda Malaysia bersedia bersama UMNO dan mahu bersama UMNO. Ini juga suatu cerminan sememangnya UMNO sebuah parti keramat agama, bangsa dan negara.”

Katanya, selepas 75 tahun berbakti UMNO kekal relevan diyakini rakyat Malaysia dari generasi ke generasi.

“Kita meyakini ramai lagi anak muda di seluruh negara yang bersetuju dengan falsafah perjuangan UMNO.

“Insya-Allah UMNO tidak akan mengecewakan mereka. Orang muda sokong UMNO/BN untuk mengembalikan kemakmuran,” katanya lagi. – UMNO Online

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.