Terima Kasih Parti Kerana Beri Peluang, Hari Ini Saya Pulangkan Kembali Amanah – Amiruddin

KUALA LUMPUR, 7 Nov – Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ayer Limau, Datuk Amiruddin Yusof mengucapkan terima kasih kepada parti yang sebelum ini telah memberikan peluang untuk beliau berkhidmat di kawasan berkenaan atas panji Barisan Nasional (BN).

Beliau yang digantikan dengan muka baharu, Hameed Mytheen Kunju Basheer pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka 20 Nov ini seterusnya menambah apa yang penting adalah kemenangan parti dan pengorbanan selama ini adalah untuk kepentingan rakyat.

“Marilah kita sama-sama gerakkan jentera memastikan kemenangan calon yang telah diputuskan oleh parti. Jangan fikir siapa calon dan apa yang perlu kita fikirkan dan beri keutamaan adalah perjuangan parti.

“Pengorbanan saya hanya hujung kuku. Kita buat bersama-sama pada PRN ini untuk memastikan kesinambungan kemenangan BN pada 20 Nov ini, insya-Allah. Siapa calon yang dikemukakan itu adalah ketentuan,” katanya kepada UMNO Online ketika ditemui baru-baru ini.

Semalam, BN mengumumkan senarai calon yang akan bertanding di kesemua 28 kerusi DUN pada PRN Melaka 20 Nov depan.

Menurut Pengarah PRN Melaka yang juga Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan, UMNO akan bertanding 20 daripada 28 kerusi DUN manakala tujuh (MCA) dan satu (MIC).

Pada PRN Melaka ini, BN mempertaruhkan 86 peratus calon muka baharu dan mengekalkan hanya empat penyandang iaitu Sulaiman, Exco Kesihatan dan Anti Dadah Datuk Rahmad Mariman, Exco Pelancongan, Kebudayaan dan Warisan Datuk Muhammad Jailani Khamis serta Datuk Zaidi Attan.

Amiruddin seterusnya menambah sepertimana sebelum ini ketika beliau mula-mula mendapat kepercayaan daripada parti, hari ini amanah berkenaan dipulangkan kembali dan digalas pula oleh calon yang lain.

“Kita beri jaminan jentera tetap utuh pertahankan kemenangan. Jangan kita lalai, jangan kita duka. Siapa calon ditentukan Allah SWT. Macam mana kita dapat calon dulu saya pulanglan balik. Insya-Allah kita sama-sama pertahankan kemenangan pada PRN nanti.

“Yang kita perjuangkan hari ini untuk parti…bukan untuk diri sendiri. Sama-sama kita doakan calon kita sentiasa sihat…Kita kena setia kepada parti. Menangkan parti dan jangan kita salah pilih,” tambahnya. – UMNO Online

Oleh: Azman Abas

 

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.