Agenda Rakyat Mesti Dikehadapankan, Kepentingan Parti Mesti Dipertahankan – Dira

KUALA LUMPUR, 27 Mac – Perhimpunan Agung UMNO 2020 ini sangat kritikal untuk dimanfaatkan oleh seluruh akar umbi dan pucuk pimpinan meleraikan pelbagai persoalan berhubung dengan hala tuju dan kelangsungan parti, ujar Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO Datuk Khadhirah Abu Zahar.

Menurutnya, medan ini adalah ruang untuk kita berbincang dan berbahas dengan telus berdasarkan fakta dan data agar setiap ahli parti benar-benar mengerti kedudukan parti ini serta menimbang tara langkah dengan penuh teliti dan berhati-hati.

“Dengan semangat bersih dan suci hati, agenda rakyat mesti dikehadapankan dan kepentingan parti mesti dipertahankan agar UMNO ini terus kekal diterima sebagai sebuah institusi pelindung demi nusa dan bangsa.

“Permuafakatan perlu terus bertaut rapat kerana akhirnya UMNO memerlukan kestabilan untuk bangkit pada pilihan raya akan datang. Dan kestabilan ini membolehkan parti kembali menjadi parti induk yang menerajui kepimpinan negara.

“Kebijaksanaan peribahasa Melayu seperti bulat air kerana pembetung bulat kata kerana muafakat; atau bersatu teguh, bercerai roboh kini perlu benar-benar dipegang erat khususnya dalam layar politik yang terus bergelora semenjak Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14),” katanya dalam satu kenyataan.

Justeru Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Jasin itu berpandangan perhimpunan kali ini adalah medan untuk parti menjuarai agenda permuafakatan sesama pemegang kuasa politik Melayu.

“Kita harus mendapatkan formula terbaik untuk menjadikan UMNO sebagai juara kestabilan politik Melayu.

“Justeru, berbahaslah dengan penuh ikhlas dan rendah hati demi memperkukuh sebuah kesepakatan antara hati kita semua. Peliharalah hubungan antara akar umbi dengan pucuk pimpinan agar parti terus kukuh berdiri. Jikalau tiada akar, nescaya pohon tidak dapat berdiri.

“Ya Allah, penuhilah rasa cinta di antara hati kami, dan perbaikilah keadaan di antara kami dan tunjukilah kami jalan-jalan kedamaian. Marilah kita sederap seirama, selangkah sehati, seia sekata pada perhimpunan hujung minggu ini agar parti terus memperoleh kebaikan. Insya-Allah,” katanya. – UMNO ONLINE

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.