UMNO-PAS Bakal Bentuk Kerajaan Lebih Baik Daripada PH, BN

ALOR SETAR 4 Mei – Kerjasama UMNO dan Pas akan membentuk sebuah kerajaan masa depan yang bukan sahaja jauh lebih baik daripada Pakatan Harapan (PH) tetapi juga semasa pemerintahan 60 tahun Barisan Nasional (BN).

Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, hal demikian kerana kedua-dua parti itu saling melengkapi antara satu sama lain.

Kata beliau, BN mempunyai pengalaman memerintah negara manakala Pas pula memiliki kekuatan integriti dan kesatuan.

“Ramai ahli UMNO dan Pas yang was-was tentang kerjasama ini tetapi saya menegaskan bahawa kali ini kerjasama adalah bermula daripada akar umbi.

“Rakyat sendiri yang mahukan agama, bangsa dan negara dipertahankan. Kita bersatu kerana tuntutan Allah,” katanya.

Beliau berkata demikian semasa berucap dalam majlis Pentas Perdana Penyatuan Ummah di Ambang Setahun Malaysia Baharu yang dihadiri kira-kira 1,000 orang di Taman Wira Mergong di sini, malam tadi.

Aysraf Wajdi memberitahu, penyatuan UMNO dan Pas merupakan takdir ditentukan Allah SWT yang berkuasa untuk menyatukan hati-hati manusia.

“Selama ini kita memang tidak pernah terfikir tentang penyatuan ini tetapi ia berlaku, dan akhirnya UMNO dan Pas berkongsi satu pentas yang sama,” katanya lagi.

Asyraf Wajdi hadir ke negeri ini untuk Program Jelajah Muafakat Ummah selama sehari dengan menyertai solat Jumaat di Alor Mengkudu, menghadiri kenduri di Kampung Lubuk Peringgi dan perlawanan bola sepak pilihan antara Pemuda UMNO dan Pas di Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Rahman (STAR).

Program ini adalah kali keempat Asyraf Wajdi hadir ke negeri ini. – UTUSAN ONLINE

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.