BN Bentuk Kemuafakatan Rakyat, Namun Ada Pihak Cuba Ganggu-gugat Selepas 9 Mei 2018

KUALA LUMPUR, 3 Jan – Barisan Nasional (BN) sebuah gabungan parti politik yang menerapkan nilai ‘mutual respect’, toleransi, kebersamaan, perpaduan dan kestabilan kata Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Ujar Pengerusi BN itu, bersandarkan nilai-nilai tersebut BN membentuk kemuafakatan rakyat Malaysia sepanjang mentadbir negara ini.

“Rakyat Malaysia pelbagai kaum dan agama hidup aman harmoni serta saling menghormati di bawah kerajaan BN.

“Nilai-nilai kerajaan BN itu menjadi sumber kekuatan memacu Malaysia di landasan masa depan yang gemilang dan maju jaya,” katanya dalam satu hantaran di Facebook.

Namun bidasnya, selepas 9 Mei 2018 nilai-nilai murni tersebut yang membentuk sistem kemakmuran negara cuba diganggu-gugat.

“Segalanya tentang falsafah dan jati diri Malaysia mahu diubah demi pesaing BN terus populis di mata penyokong sendiri. Mahu meratifikasi ICERD (Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum) yang berisiko memansuhkan hak istimewa Bumiputera.

“Berusaha mengangkat komunisme dalam sejarah kemerdekaan sedangkan ia sesuatu yang tidak patut cuba diolah semula.

“Memanipulasi kuasa dalam tangan untuk terus memfitnah dan menzalimi lawan politik yang enggan tunduk dan menyerah,” tegas Ahmad Zahid yang juga Ahli Parlimen Bagan Datuk.

Maka tambahnya, kita bersyukur BN tidak pernah mengalah untuk mempertahankan dan mengembalikan nilai-nilai kemakmuran.

“Justeru, seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira agama dan bangsa harus kembali meyakini BN.

“Demi Malaysia menjadi sebuah negara makmur dan sejahtera sekali lagi seperti yang kita semua rindui. Insya-Allah,” katanya. – UMNO ONLINE

@www.umnoonline.my

Dapatkan berita terkini UMNO terus ke Whatsapp Anda! Ikuti     Whatsapp Channel UMNO Online sekarang.